Victor Ponta a cerut ca pe ordinea de zi a sedintei Guvernului sa fie introdusa ordonanta care stabileste ca primarii sunt cei care decid indexarea taxelor locale, dar a precizat ca actul va fi publicat dupa ce presedintele Basescu va semna Legea care abiliteaza Executivul sa emita ordonante.

Premierul a aratat, in sedinta de vineri a Guvernului, ca este necesar ca aceasta lege sa fie publicata in Monitorul Oficial inaintea ordonantei privind impozitele si taxele locale si a spus ministrilor ca a discutat pe aceasta tema cu seful statului, care l-a asigurat ca va semna chiar vineri legea in cauza.

Potrivit MEDIAFAX, Ponta i-a cerut astfel secretarului general al Guvernului sa includa ordonanta pe agenda suplimentara a sedintei, dar ca ordonanta sa fie publicata in Monitor dupa ce in prealabil va fi publicata Legea de abilitare a Guvernului pentru emiterea ordonantelor simple in vacanta parlamentara.

"Pe lista suplimentara, domnule secretar general, daca ajunge Legea de la presedinte, sa o publicati in Monitorul Oficial, Legea de abilitare...", a spus Ponta.

"Avem aceasta promisiune", a precizat seful SGG.

"Da, am vorbit si eu cu presedintele si ne-o trimite astazi (vineri-n.r.) si atunci putem sa punem pe ordinea de zi ordonanta privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale, cea cu cresterea cu 16%, si publicati ordonanta dupa ce se publica legea. In regula? Bine, puneti-o pe ordinea suplimentara", i-a spus Ponta sefului SGG.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara a fost adoptat in 21 decembrie de Camera Deputatilor, forul decizional in cazul acestui text legislativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.