Premierul Victor Ponta a anuntat ca a solicitat secretarului general al Guvernului sa pregateasca schimbarea conducerii Institutului National de Statistica pentru "greseala grava" comisa in calcularea PIB pe 2011, aratand ca are nevoie ca la INS sa lucreze oameni pe care se poate baza.

Potrivit MEDIAFAX, el s-a referit, in sedinta de guvern, doar la schimbarea conducerii INS, aratand insa ca si Comisia Nationala de Prognoza a gresit.

"Ne-am trezit acum, la inceput de an, ca Institutul National de Statistica, Comisia Nationala de Prognoza au gresit si dupa ce in 2003, 2004 pana in 2010 au gresit de fiecare data pe plus, adica calculau un PIB si dupa aia era un pic mai mare, in 2011 l-au gresit pe minus. Nu am probe sa cred ca este vorba de o intentie, dar e o greseala grava. Anul asta, ca sa ne inscriem in tinta de deficit, mai trebuie sa taiem un miliard lei, dintr-o greseala de calculat. De unde, de la sanatate, educatie, armata, politie? Cred ca genul acesta de birocratie si de greseli daca acum, cand suntem un guvern nou cu legitimitatea data de vot, nu le indreptam, nu o sa le indreptam niciodata. Am cerut secretarului general, o sa inlocuiesc conducerea Institutului National de Statistica, vreau sa fie acolo niste oameni pe care sa ne putem baza cand spun ceva", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca doreste ca la INS sa fie oameni pe care sa se poata baza fie cand anunta date despre PIB, fie cand este vorba de "cati cetateni sunt in aceasta tara".

Institutul National de Statistica este condus de catre secretarul de stat Vergil Voineagu, numit in primavara anului 2005 de premierul Tariceanu.

Citeste si: Ponta ataca INS: Au calculat gresit PIB-ul! Daca se confirma, conducerea va fi demisa

Citeste si:
Rușii din fruntea Petrotel Lukoil Ploiești au fost demiși....
Rușii din fruntea Petrotel...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.