Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la sedinta plenului CSM, ca raportul MCV pe care Comisia Europeana il va prezenta la sfarsitul lunii ianuarie va sanctiona Parlamentul pentru situatiile in care a fost "abuziv" privind permiterea cercetarii penale a unor parlamentari.

"Parerea mea este ca raportul MCV de la sfarsitul lui ianuarie va sanctiona Parlamentul pentru asta. Pentru ca aici pare a fi vulnerabilitatea noastra, in intelegerea functionarii justitiei si pentru oamenii politici", a afirmat presedintele Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Subiectul a fost ridicat de membrii CSM, care au remarcat faptul ca Parlamentul a obstructionat anchetarea penala de catre procurori a unor membri ai Legislativului.

"Nu avem niciun conflict din acest punct de vedere. Si eu consider ca Parlamentul a fost in cateva situatii abuziv", a spus presedintele. El a adaugat ca parlamentarii nu trebuie sa opreasca ancheta procurorilor si trimiterea in judecata, unde cei vizati au si sansa de a-si dovedi nevinovatia.

Traian Basescu a facut aceasta declaratie dupa ce judecatorul Horatius Dumbrava, fost presedinte al CSM, i-a sesizat sefului statului ca exista o problema in ce priveste parlamentarii fata de care Parlamentul nu da aviz pentru perchezitie, arestare, cercetare.

Judecatorul Horatius Dumbrava a precizat ca ar trebui sa se intervina in sensul acesta, poate chiar in textul constitutional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.