Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a contestat faptul ca Romania este un stat national suveran si independent.

Hunor a precizat pentru portalul hvg.hu ca discutiile pentru intrarea UDMR la guvernareau ajuns intr-un punct mort deoarece "n-am acceptat sa nu modificam primul articol din Constitutie, potrivit caruia Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. Am exprimat public in repetate randuri indoielile noastre privind acest articol."

Hunor a fost apoi categoric precizand ca Romania nu e stat national si nu s-ar fi putut ajunge la un compromis in aceasta privinta, scrie romanialibera.ro.

Liderul maghiar a explicat si Dan Voiculescu si Crin Antonescu au conditionat intrarea UDMR la guvernare de recunoasterea caracterului de stat national al Romaniei.

Hunor: Voiculescu este tumoarea canceroasa a politicii romanesti

Jurnalistul a vrut sa afle cum explica aceasta rigiditate a lui Voiculescu si Antonescu:

"E foarte greu de explicat. Poate pentru ca politicienii romani nu cred cu certitudine nici azi ca Romania e a lor, desi au trecut 68 de ani de la al doilea Razboi Mondial. Pe de alta parte, constructia natiunii romane a intarziat un secol fata de vest-europeni. Alcatuirea natiunii romane n-a inceput la debutul secolului al XVIII-lea, ci, in cel mai bun caz, odata cu revolutia din 1848-1849, adica inceputul secolului al XX-lea."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.