Sustinind ideea lui Basescu privind alegerile anticipate, PRM se vede deja inlocuitorul PSD pe partea stinga a scenei politice romanesti. „In acest moment, PSD este un partid de 10%. I-a batut Dumnezeu ca au furat", crede Vadim Tudor, aratindu-se totodata sigur de faptul ca alegerile anticipate vor elimina „partidele artificiale, de buzunar, si vor duce la impartirea justa a scenei politice intre cei doi poli naturali: stinga si dreapta". Sustinerea PRM nu este insa dezinteresata, Corneliu Vadim Tudor avertizindu-l pe Traian Basescu ca, in cazul care nu va indeplini unele cereri pe care PRM le-a expus in mai multe rinduri, isi va reconsidera pozitia. „Il vom sustine, dar dupa ce va fi infiintata o comisie parlamentara de ancheta care sa stabileasca proportiile fraudei electorale, modalitatile de realizare a acesteia si sa elaboreze un raport temeinic pe baza caruia cei vinovati sa intre la inchisoare", ne-a declarat liderul PRM, adaugind ca la fel de importanta este modificarea Legii electorale.

In ceea ce priveste unitatea partidului pe care il conduce, Vadim Tudor este sigur ca nici un parlamentar PRM nu va parasi partidul, nu atit din cauza loialitatii, cit pentru faptul ca „nimeni nu e atit de nebun sa plece inainte de anticipate".

Tradatorii ar ramine pe afara

Alegerile anticipate anunta si destramarea definitiva a protocolului cu Blocul National Sindical si cu partidul provenit din acesta, Blocul National Democrat, liderul PRM amenintind ca „escrocul de Mocanescu si ai lui nu mai au ce cauta in Parlament". Mai mult, Corneliu Vadim Tudor s-a aratat categoric impotriva unei aliante preelectorale cu unul dintre partidele de pe scena politica romaneasca, amintind de alianta cu PSD din perioada 1992-1994, in timpul careia PRM si-a retras reprezentantii din administratiile locale si centrale, dar si de intelegerea cu PNL si PD de la alegerile locale, cind „PRM a pierdut presedintia Consiliilor judetene Giurgiu si Gorj pe mina Aliantei D.A.".