Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, joi, ca legea care reglementeaza statutul politistului trebuie schimbata, pentru ca este veche si cel mult intr-o luna va trebui lansat un nou proiect de act normativ.

Radu Stroe a anuntat, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ca joi a avut o prima intalnire cu toate sindicatele din MAI si a discutat refacerea Legii 360, privind statutul politistului.

"Este o lege veche, viata a mers inainte si va trebui sa lansam cat de curand, poate in cel mult o luna, un nou proiect de lege «Statutul politistului»", a spus Radu Stroe, citat de rtv.net.

Ministrul Afacerilor Interne nu a specificat clar ce moficari vor fi aduse legii, insa a dat ca exemplu situatia de la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Olt.

"Am vrut sa schimb conducerea IPJ Olt, insa Statutul politistului nu mi-a permis. Nu se poate asa ceva! Nu este corect! Acolo este o ancheta in curs, iar subalternii celor vizati sunt pusi in situatia sa raspunda la intrebari legate de sefii in exercitiu. Era normal ca, pe perioada cercetarilor, acesti sefi sa fie tinuti deoparte. Legea nu ne permite insa acest lucru, iar noi nu putem sa facem abuzuri", a explicat Radu Stroe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.