Presedintele Traian Basescu a transmis, joi, un mesaj de condoleante la incetarea din viata a lui Sergiu Nicolaescu.

"Am aflat astazi, cu profunda tristete, vestea trecerii la cele vesnice a regizorului Sergiu Nicolaescu. Maestrul a fost nu doar un mare regizor, scenarist si actor, ci si un creator de scoala pentru ceea ce astazi numim, cu atat de multa mandrie, cinematografia romaneasca. Ne despartim cu durere de o personalitate remarcabila a filmului romanesc.

De-a lungul intregii sale cariere, maestrul Sergiu Nicolaescu a dat dovada de un talent exceptional, pe care a stiut sa-l cultive prin munca si daruire, prin entuziasm si vitalitate, trasaturi care aveau sa se regaseasca in toate creatiile sale cinematografice. Filmele sale fac parte nu numai din cultura romaneasca, ci au fost inscrise demult in istoria cinematografiei mondiale", se arata in mesajul de condoleante transmis de seful statului.

"Cu siguranta, maestrul Sergiu Nicolaescu va ramane vesnic in sufletele noastre, ale celor care l-am indragit si care l-am pretuit, asa cum astazi cu totii purtam filmele sale in amintirea noastra. Doresc sa adresez sincere condoleante familiei indurerate si tuturor apropiatilor. Dumnezeu sa-l odihneasca!", adauga Traian Basescu.

Citeste si:
Colegii lui Sergiu Nicolaescu reactioneaza la moartea acestuia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.