Catalin Stoichita, finul lui Marian Vanghelie, a devenit vedeta in Biroul Permanent al social-democratilor. Plecind de la citeva declaratii ale sale, taberele din conducerea PSD au reluat ieri certurile de-abia ingropate.

Finul lui Vanghelie, Catalin Stochita, a reusit performanta sa reporneasca incaierarile dintre liderii PSD. Geoana, Nastase, Dan Ioan Popescu, Victor Ponta s-au certat ieri in Biroul Permanent al PSD pe marginea unei sedinte a TSD sector 5 desfasurata simbata. Acolo, oamenii lui DIP, tolerati de Geoana, i-au atacat in plin pe Nastase, Ponta si pe Daciana Sirbu.

Avizi de rafuiala

Subiectul a ajuns sa fie dezbatut si de Biroul Permanent la rabufnirile lui Ponta. "De ce acceptati astfel de lucruri? De ce nu ne aparati?", l-a intrebat Victor Ponta pe Geoana. "Ba v-am aparat", a raspuns Geoana, timid si neconvingator. "Nu am auzit ca numele lui Basescu sau cel al lui Videanu sa fi fost rostit in aceasta sedinta", a intervenit din nou Ponta spunind ca "Vanghelie l-a pus pe finul sau sa spuna acele lucruri". "Puteau fi atacuri chiar mai dure, dar au mai fost aplanate", a sarit si DIP spre enervarea lui Nastase. Nemultumit, a intervenit si acesta: "M-am saturat! E a doua oara in ultimele saptamini cind acest Stochita iese si ma ataca. Ma deranjeaza ca aceste sedinte de la Bucuresti se transforma in reuniuni in care sint injurati pesedistii. Nu e normal". Nastase le-a reprosat lui Geoana si lui DIP, ca simbata au asistat incintati la tiradele lui Vanghelie si ale finului sau. "Si eu m-am saturat, Adriane, de tot ce se scrie despre mine", a replicat DIP. Totusi acesta a dat inapoi, spunind ca regreta afirmatiile facute de oamenii sai. "Sint doar pareri personale", s-a scuzat seful lui Vanghelie si Stochita. Adrian Nastase a iesit imbufnat din Biroul Permanent. "Stochita are un model important: nasul Vanghelie. Si imi inchipui ca ii este foarte greu sa nu aiba si alte modele", a spus caustic Nastase. Iliescu nu s-a bagat in discutie. A ascultat amuzat disputele liderilor PSD, ferindu-se sa faca comentarii. Iar Geoana, contrar obiceiului, nu a mai coborit din cabinet la intilnirea cu jurnalistii, ferindu-se de explicatii.

Daciana e dezamagita

Daciana Sirbu, si ea vizata de atacurile pesedistilor de la Bucuresti, sustine ca DIP a orchestrat totul. "Mi-e foarte clar ca e o comanda de la Dan Ioan Popescu. El i-a pus sa zica lucrurile astea", ne-a declarat Daciana Sirbu. Ea spune ca e dezamagita ca Geoana nu face curatenie in partid. "Noi i-am dat lui Mircea Geoana mandat sa reformeze partidul. Dar pina acum nu s-a schimbat nimic. Sint dezamagita. Tot aceiasi oameni conduc partidul. Numai ca acum o fac din umbra si pot face tot ce vor", a spus Daciana.

Fara sanctiuni

Geoana este insa multumit atita timp cit nu este el tinta atacurilor. "Deocamdata, nu se pune problema sa-l suspendam pe domnul Stochita", a explicat purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu. Stochita si Vanghelie nu vor fi sanctionati pentru ca i-au atacat pe Nastase si pe Ponta, desi Iorgovan a fost pentru ca l-a atacat pe Geoana. Apropiatii lui Geoana s-au aratat stupefiati de colaborarea acestuia cu DIP. "Lupta politica trebuie sa aiba un anumit calibru. Nu te poti bate cu Stochita. El trebuie sa mearga intii la scoala", ne-a declarat Dan Mihalache, unul dintre consilierii lui Geoana. Presedintele PSD va avea, in zilele urmatoare, o discutie lamuritoare cu liderii grupului de la Cluj, nemultumiti de stagnarea reformei partidului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.