Guvernul va reanaliza sporurile din toate ministerele si companiile de stat si va revizui sistemul de salarizare public, asa incat diferenta actuala de 1-10 dintre venitul cel mai mare si cel mai mic sa scada la 1-3,iar drepturi salariale suplimentare sa fie acordate doar angajatilor cu salarii mici.

Noul sistem de salarizare este deja in analiza Guvernului, a anuntat premierul Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX.

"Facem un pic de echilibru in asa fel incat intre venitul cel mai mic intr-o institutie si venitul cel mai mare sa nu mai fie cum e acum, diferenta de la 1 la 10, vreau sa fie de la 1 la 3 sau la 4 (...) Gasim o solutie de salarizare corecta", a spus Ponta la RTV.

El a aratat ca Guvernul lucreaza la o noua gandire fiscala, care va fi aplicata inclusiv in cazul angajatilor din Ministerul de Interne, precum generalii si coloneii cu salarii mari.

"In acest moment, si politistul pe care eu il iau duminica noaptea si il trimit la accidente, incendii, zapada, si sutele de generali si colonei care stau, ascut creioane si se ocupa de barfe prin minister tot aceleasi drepturi primesc, doar ca unul le primeste la salariu de 10 milioane (lei vechi-n.r.), iar altul le primeste la salariu de 100 milioane, ori lucrul asta cred ca ar trebui sa-l schimbam odata si o data. Nu mi se pare corect sa te faci ca lucrezi la stat si sa ai 150 milioane pentru ca stai intr-un birou. Cand ai salariu 80 milioane poate nu trebuie sa iti mai dau si bani de hrana si echipament, il dau celui care are 10 milioane si sta in strada", a afirmat seful Guvernului.

Intrebat daca aceasta problema nu a fost deja solutionata de Guvernul Boc, Ponta a sustinut ca fostul premier Emil Boz "doar a zis" ca va rezolva problema, dar nu a facut nimic in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.