Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Traian Basescu nu va participa la votul de investitura a Guvernului Romaniei.
Potrivit comunicatului emis, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a declarat ca prezenta lui Basescu in Parlament este strict reglementata de textul Constitutiei.

"Domnul presedinte Traian Basescu multumeste Parlamentului pentru invitatia de a participa la votul de investitura a Guvernului Romaniei. Precizam ca prezenta presedintelui Romaniei in Parlament este strict reglementata de textul Constitutiei intocmai cum Constitutia prevede in mod clar si care este rolul presedintelui Romaniei in procesul de investire a unui guvern (desemnarea candidatului la functia de prim-ministru, emiterea decretului pentru numirea Guvernului si depunerea juramantului de credinta a membrilor Guvernului in fata presedintelui Romaniei)", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.