Mona Pivniceru, propusa pentru un nou mandat de ministru al Justitiei, a declarat, vineri, dupa audierea in comisiile de specialitate, ca nu renunta la propunerile lui Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general al Romaniei si a lui Ioan Irimie pentru cea de procuror-sef al DNA.

Potrivit MEDIAFAX, intrebata ce face cu procedura in derulare privind numirile in functiile de procuror general si sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Mona Pivniceru a spus ca ii va propune in continuare presedintelui Traian Basescu pe Tiberiu Nitu si Ioan Irimie pentru cele doua functii.

Totodata, Mona Pivniceru a spus ca va face o analiza a deciziei Consiliului Superior al Magistraturii din 22 noiembrie privind avizarea negativa a celor doua propuneri, Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general al Romaniei si Ioan Irimie pentru cea de procuror-sef al DNA.

Mona Pivniceru a precizat ca pana la sfarsitul anului vrea sa finalizeze aceasta procedura de numire, reafirmand ca nu renunta la cele doua nume deja anuntate.

In 3 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis ministrului Justitiei hotararea Sectiei pentru procurori din 22 noiembrie privind avizarea negativa a celor doua propuneri, Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general al Romaniei si Ioan Irimie, pentru cea de procuror-sef al DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.