Victor Ponta a cerut prefectilor si directorului general al CNADNR sa se ocupe mai intai de deszapezire si abia apoi sa acorde interviuri in presa, atentionandu-i si pe sefii de consilii judetene sa se implice, nu sa stea doar cu "porcul si tuica".

"Intai deszapeziti si dupa aia dati interviuri. Domnii prefecti de la Botosani si Neamt - o sa fac o analiza sa vad cat si-au facut treaba ca prefecti, dar ma deranjeaza ca intai vorbesc si dupa aia fac treaba. Toata lumea intai face treaba si dupa aia vorbeste, ca altfel ne incurcam in declaratii. La fel si la CNADNR, domnul director, intai deszapeziti si dupa aia intrati la televizor, ca sa stim ce spunem intai, ca in rest stam la televizor si spunem ce nu facem", a spus Ponta, la comandamentul de iarna organizat joi la Guvern.

Potrivit MEDIAFAX, el a adaugat ca si presedintii de consilii judetene au anumite atributii, chiar daca sunt alesi si nu se afla in subordinea Guvernului.

"De sambata, viceprim-ministrul Dragnea cred ca stie foarte bine ce atributii au presedintii de consilii judetene. Nu doar prefectii si cei de la ISU sunt responsabili, si cei de la consiliile judetene sunt responsabili, ca daca stau cu porcul si cu tuica si deszapezeste doar prefectul nu e in regula chestia asta. Stiu foarte bine ca nu am, si nu vreau sa am, autoritate legala asupra presedintilor de consilii judetene, dar cred ca am autoritate politica asupra multora dintre ei si vreau sa cred ca toata lumea se implica, nu stau unii pe margine si altii dau zapada cu jandarmii si cu militarii, ca aia se facea si pe vremea lui Ceausescu", a spus Ponta.

Premierul a precizat din nou ca, daca este nevoie, autoritatile trebuie sa inchida drumurile pentru a le curata si i-a rugat pe soferi sa inteleaga necesitatea acestei masuri.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca prefectii de Botosani si Neamt vor fi demisi, pentru ca nu si-au facut treaba la deszapezire, si ca face o analiza privind conducerea CNADNR pentru a vedea daca aplica aceeasi masura si in cazul acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.