Victor Ponta a prezentat, miercuri, dupa ce a enumerat membrii viitorului Guvern, acordul de colaborare institutionala semnat de el si de catre presedintele Traian Basescu, apreciind ca pentru presa este interesanta partea privind conduita publica a semnatarilor si modul de adresare.

Potrivit MEDIAFAX, Ponta a dat citire punctelor principale la care se refera acordul.

"Acordul prevede principii si valori comune, orientarea strategica a Romaniei, apartenenta la NATO si la UE, securitatea Romaniei, independenta Justitiei, asigurarea functionalitatii institutiillor, prioritati de aparare, orientarea in directia aprofundarii integrarii in cadrul constructiei europene, coeziunea mesajului extern, spatii, evitarea confruntarilor publice, absorbtia fondurilor europene, politica externa, securitate, spatii de cooperare si, probabil pentru dumneavoastra va fi mai interesanta o anumita parte care vorbeste de conduita publica a celor doi semnatari - presedinte si primul-ministru, apropos de modul de adresare si respectarea functiilor", a spus Ponta.

El a precizat ca este vorba despre un acord care, practic, preia prevederi constitutionale si prevederi de buna functionare a institutiilor statului.

Ponta a spus ca informatiile aparute in presa referitor la acest acord au fost furnizate de PDL, si nu de catre participantii la intrevederea de la Cotroceni.

"Marele mister s-a elucidat, inclusiv pentru mine s-a elucidat de unde erau informatiile, nu sunt de la niciunul dintre cei patru participanti. (...) Acordul de colaborare institutionala, cel reprezentat azi pe surse de catre domnul senator Sorin Rosca Stanescu, nu e acordul final. Faptul ca a aparut ciorna m-a lamurit de unde este. Apreciez informatiile pe care colegi de-ai nostri le au direct de la PDL. Asa se intampla", a spus Ponta.

El a precizat ca desemnarea sa ca premier nu a fost conditionata de semnarea acestui acord.

"A fost o discutie si un acord prin care cei care ne cunosc mai putin, si anume liderii europeni, sa aiba garantia ca nu mai vorbeste nimeni nici de lovituri de stat, nici de lucruri care in aceasta vara au fost prezente", a spus Ponta.

Click aici pentru a citi acordul de colaborare intre Victor Ponta si Traian Basescu

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.