PSD va primi la Camera Deputatilor conducerea a sapte comisii parlamentare, PNL a cinci comisii, PDL si PP-DD cate doua, iar UDMR, PC si grupul minoritatilor nationale vor avea presedintia a cate unei comisii, a anuntat, marti, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

"Numeric (comisiile - n.r.) sunt impartite conform ponderii. Grupul PSD are 38,47% din cele 18 comisii, cea de a nouasprezecea, conform cutumei din Parlament, revenind partidului care preia presedintia Camerei Deputatilor, ce va face o nominalizare si pentru presedintele Comisiei de Regulament. La Senat, presedintia Senatului va prelua si presedintia Comisiei de Regulament. Este o cutuma noua, instituita de PDL in ultimii patru ani de zile. Noi am acceptat-o, am mers pe aceleasi principii si colegii de la PDL au acceptat aceste principii in asa fel incat doua comisii le revin celor de la PDL, doua celor de la PP-DD", a explicat Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca PSD va conduce sapte comisii parlamentare, PNL - cinci, iar PC, UDMR si minoritatile cate o comisie.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca sefiile comisiilor mai pot fi negociate pana la convocarea Parlamentului si a sustinut ca, pana in prezent, negocierile au fost flexibile.

Zgonea a adaugat ca la Camera Deputatilor va ramane acelasi numar de comisii permanente ca pana acum, respectiv 19, si ca acestea vor avea intre 25 si 31 de membri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.