Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, ca s-a decis convocarea Conventiei Nationale in luna mai si a mentionat ca la sedinta Colegiului Director nu a solicitat nimeni demisia actualei conduceri.

Blaga a precizat, dupa sedinta, ca au fost patru ore si jumatate de discutii foarte serioase si a fost analizat parcursul partidului pana la alegeri.

"Ceea ce m-a bucurat a fost intelepciunea tuturor colegilor, faptul ca au abordat extrem de atent si si-au exprimat fiecare cuvantul cu ponderare pentru a ajunge la concluzia ca avem nevoie de un partid mai unit ca oricand, sa facem fata unui USL care nu a facut altceva decat sa manipuleze opinia publica", a spus Blaga, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca la Colegiul Director s-a decis ca pe parcursul lunii ianuarie si februarie sa se faca analize in fiecare organizatie judeteana, iar in 23 februarie sa fie convocat Consiliul National de Coordonare, care va stabili data unei Conventii Nationale extraordinare in luna mai.

Blaga a adaugat ca la aceasta conventie vor participa 5000 de delegati, care reprezinta cu adevarat punctul de vedere si vointa PDL.

Intrebat in legatura cu faptul ca inaintea sedintei lideri ai PDL pledau pentru demisia actualei conduceri, Blaga a raspuns: "Nu am avut niciun coleg in sala care sa solicite acest lucru".

El a adaugat ca l-a invitat la sedinta si pe Cezar Preda, pe care l-a rugat sa revina in echipa, adica asupra demisiei din functia de prim-vicepresedinte, lucru care s-a si intamplat.

Blaga a precizat ca Cristian Preda si Sever Voinescu si-au dat demisia din BPN, aratand ca ulterior lui Sever Voinescu i s-a cerut demisia de catre organizatia PDL de Constanta.

Intrebat daca Gheoghe Falca ar putea fi un contracandidat al sau la presedintia partidului, Blaga a spus ca oricare membru al PDL poate sa fie un contracandidat.

"Eu astept cu mare placere acest lucru daca ma voi hotari sa candidez", a adaugat Blaga.

In privinta analizelor care vor fi facute in organizatii, Blaga a precizat ca se poate ajunge si in situatia schimbarii unor conduceri de filiale, dar ca la sedinta Colegiului Director a vazut "colegi responsabili care si-au asumat raspunderea si deocamdata este vorba de strangerea randurilor".

Citeste si:
Ciolacu îi amenință pe liberali că își dă demisia
Ciolacu îi amenință pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.