Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca s-a luat decizia ca la Consiliul JAI din 13-15 martie sa se discute subiectul Schengen, el adaugand ca spera ca, "daca nu facem nicio trasnaie politica acasa", se se si ia decizia de aderare.

"Si, in sfarsit in urma discutiilor cu premierul olandez si cancelarul Merkel, singurele doua tari care mai aveau obiectii privind discutarea in urmatorul JAI a deciziei privind aderarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, a-a adoptat decizia ca in Consiliul JAI din 15-16 martie sa se discute din nou problema aderarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen. Sper ca daca nu facem vreo trasnaie politica pe acasa, in sfarsit sa primim o confirmare unanima a dreptului care ni se cuvine prin tratatul de aderare de intrare in zona Schengen privind aderarea la Schengen. Intai cu frontierele maritime si aeriene, apoi cu cele terestre", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat despre o declaratie facuta de Ponta privind Schengen, seful statului a spus ca nu vrea sa comentez declaratiile altora, dar ca nu s-au intalnit la Bruxelles.

Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat Die Welt, ca el si presedintele Traian Basescu lucreaza impreuna pentru ca Romania sa intre in Schengen in prima jumatate a anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.