Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, in prima sedinta a BPN al PSD de dupa alegeri, la care presa a avut acces, ca in prima sedinta a Comitetului Executiv National va propune fuziunea dintre cele doua partide, care vor avea grup parlamentar comun.

"In primul Comitet Executiv va voi propune, in urma negocierilor pe care le finalizam in aceste zile, fuziunea cu UNPR. Vom avea un singur grup parlamentar. Vreau sa existe, asa cum a fost in toate vremurile bune, partidul de centru-stanga al Romaniei e PSD, iar ideea de unitate cred ca merita si preturile pe care o sa le platim asa, mai cu inima indoita, dar trebuie sa gandim pentru viitor", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca este necesar ca social-democratii sa gandeasca pentru Congresul de anul viitor din februarie sau martie un mod de organizare in care partidul sa ramana viu si sa nu depinda total de Guvern, ca sa nu incaseze si lucrurile rele care tin de guvernare.

Grupul parlamentar al PSD, incluzandu-i si pe cei ai UNPR, va avea 221 de membri, iar grupul PNL va fi format din 147 parlamentari, a anuntat, luni seara, liderul USL, premierul Victor Ponta.

"Grupul PSD, care include si parlamentarii UNPR - noi de altfel vom si fuziona, cele doua partide - deci grupul social-democrat are 221 de parlamentari. Sunt foarte mandru pentru ca este cel mai bun rezultat obtinut de PSD", a declarat Ponta, luni dupa-amiaza.

De asemenea, Ponta a anuntat ca Partidul Conservator a decis sa formeze un singur grup parlamentar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.