Fostul lider liberal Valeriu Stoica il acuza pe actualul presedinte PNL, Calin Popescu Tariceanu, de faptul ca vrea sa ascunda adevarul despre ceea ce se intampla in partid, impunand legea tacerii si amenintand cu sanctionarea tuturor celor care isi permit sa-l critice. Delegatia Permanenta a PNL se va pronunta saptamana viitoare asupra excluderii din partid a lui Cristian Boureanu si chiar a lui Valeriu Stoica, cei doi fiind acuzati ca au facut declaratii care ar prejudicia imaginea partidului.

Ultima decizie a Comiteului Executiv al PNL, referitoare la pedepsirea celor care ataca actuala conducere a partidului, ar putea face primele victime saptamana viitoare, cand este convocata o sedinta a Delegatiei Permanente. Aflat in vizor, fostul presedinte liberal Valeriu Stoica persista sa critice politica lui Calin Popescu Tariceanu.

Incercarea lui Tariceanu de a pune pumnul in gura celor care au ceva de comentat cu privire la modul in care conduce partidul este perceputa de catre fostul presedinte liberal ca o tentativa de a ascunde adevarul despre situatia in care se afla acum formatiunea politica. Aflat deja pe "lista neagra" a conducerii PNL, ca urmare a faptului ca a criticat consecvent maniera in care Tariceanu si-a exercitat mandatul de presedinte, Valeriu Stoica nu se lasa si continua sa arunce cu sageti mai mult sau mai putin veninoase direct la tinta.

"Nu ma tem de excluderea din partid"

Cum Tariceanu a justificat atacul la adresa opozantilor sai prin faptul ca declaratiile acestora ar sifona imaginea partidului, fostul lider liberal ne-a declarat ca nu se considera responsabil pentru eventuale prejudicii aduse PNL.

"Nu tin minte sa fi facut vreo declaratie care sa aduca atingere imaginii partidului. Asadar, nu ma simt vizat de recenta decizie a Comitetului Executiv", a comentat fostul presedinte PNL. Pe de alta parte, el a spus ca nu se teme de o eventuala excludere din partidul pe care l-a condus in perioada 2001-2002, cu atat mai mult cu cat este deja "patit".

"Nu ar fi pentru prima oara cand sunt exclus din partid. S-a intamplat si in decembrie 1992. Nimeni nu m-a poate impiedicat sa-mi exprim opiniile, nici macar PNL", a mai precizat Stoica, despre care s-a spus la un moment dat ca ar fi cautat sprijin privind proiectele sale la George Ciuhandru, liderul PPCD.

Fostul presedinte al liberalilor ii reproseaza lui Tariceanu o serie de greseli strategice, facute de la preluarea conducerii, principalele capete de acuzare constand in faptul ca a ratat fuziunea cu PD, precum si momentul oportun pentru declansarea alegerilor anticipate si sansa de a guverna eficient. Cel care spunea recent ca PNL s-a transformat intr-un SRL aflat la remorca grupului economic al lui Dinu Patriciu il acuza pe Tariceanu de faptul ca prin astfel de masuri incearca sa evite realitatea, il avertizeaza ca v-a continua sa-si sustina proiectele legate de transformarea PNL in principalul partid de centru-dreapta. Insa, s-ar putea ca fostul lider liberal sa nu mai aiba ocazia de a-si promova proiectele in interiorul propriului partid.

Desi Comitetul Executiv stabilise ca sanctionarea simplilor membri de partid sa fie lasata la latitudinea organizatiilor din care fac parte, surse liberale sussin ca este posibil ca Delegatia Permanenta a partidului sa ia si excluderea lui Stoica, tinand cont de faptul ca este ex-presedinte al PNL.

Boureanu trebuie sa aduca probe sau sa plece

Delegatia Permanenta va da verdictul si in cazul deputatului Cristian Boureanu, membru al Biroului Permanent Central al partidului. Pentru a evita excluderea, Boureanu ar trebui sa prezinte Delegatiei Permanente probleme care sa sustina acuzatiile potrivit carora oameni din conducerea PNL ar fi negociat cu PSD in vederea obtinerii unui sprijin politic din partea principalului partid din opozitie. In cazul in care el nu va produce aceste dovezi, Tariceanu va cere ca "impricinatul" sa fie dat afara, fara nici un alt avertisment.

Or, la ultima sedinta de partid, Boureanu i-ar fi promis lui Tariceanu ca-i va prezenta aceste probe intre patru ochi pentru a lamuri lucrurile, in timp ce presedintele liberal l-a acuzat oficial ca nu a putut sa-si sustina gravele afirmatii. Scandalul a izbucnit cu ocazia conferintei PNL Bucuresti, cand deputatul liberal a avut un discurs extrem de critic la adresa presedintelui PNL, in care afirma ca nu Basescu, ci Tariceanu este vinovat de scaderea in sondaje a partidului. Tot atunci, Boureanu a sustinut public ca membri din conducere ar fi purtat negocieri secrete cu pesedistii, declaratie care l-a determinat pe liderul liberalilor sa ceara sanctionarea lui.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.