CNSAS a dat publicitatii numele a noua candidati la alegerile parlamentare din 9 decembrie care au hotarari judecatoresti definitive de colaborator, lucrator al fostei Securitati sau de agent sau colaborator al politiei politice comuniste.

Potrivit MEDIAFAX, este vorba despre Dumitru Badea, candidat PRM in Neamt, si Virgil Sima, candidat PER in Arges, care au fost agenti ai politiei politice comuniste.

De asemenea, Niculae Marzan, candidat PRM in Teleorman, si Dan Dumitru Zamfirescu, candidat PRM in Bucuresti, au fost lucratori ai fostei Securitati.

Colaboratori ai fostei Securitati au fost, conform sursei citate, Calin Nestor, candidat PRM in Galati, Florin Costin Pislaru, candidat USL in Galati, Anton Teodor Popovici, candidat PRM in Iasi, Szekeres Carol, candidat UDMR in Galati.

Dan Voiculescu, candidat USL in Bucuresti, a fost declarat colaborator al politiei politice comuniste.

CNSAS mai precizeaza ca pe numele a trei candidati la alegerile generale au fost promovate actiuni in constatare, in temeiul prevederilor OUG nr. 24/2008 aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 293/2008, care pana la acest moment nu au fost finalizate.

Acestea sunt, potrivit CNSAS, rezultatele verificarilor facute pana acum.

CNSAS mentioneaza ca verificarile candidatilor la alegerile generale din luna decembrie 2012 continua, urmand ca rezultatele sa fie facute publice, conform legii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.