Traian Basescu a declarat, vineri, ca romanii vor constata dupa alegeri ca toti cei care au venit sa le ceara votul "sunt parte a unei inselatorii", in special cei aflati acum la putere, pentru ca nu au respectat votul romanilor pentru reducerea numarului de parlamentari.

"Maine este Ziua Constitutiei. Constitutia a fost adoptata in 1991, a fost revizuita in 2003 si trebuia revizuita din nou in urma referendumului din 2009 prin care romanii, cei care maine sunt chemati sa voteze un nou Parlament au cerut sa avem Parlament unicameral si doar 300 de parlamentari. Din pacate, romanii vor constata dupa alegeri ca toti cei care au venit sa le ceara votul sunt parte a unei inselatorii si in mod deosebit cei care astazi se afla la putere, pentru ca ei s-au opus revizuirii Constitutiei, neputandu-se realiza acele doua treimi din Parlament", a afirmat Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a continuat spunand ca romanii vor constata ca numarul parlamentari va creste de la circa 470 la circa 520.

"Sunt foarte multi din parlamentarii care acum cer voturile sub sigla USL care au votat masurile de austeritate (...). Nu stiu pana unde poate sa mearga lipsa de cinste in politica, dar pare-se ca merge, vom vedea duminica seara", a adaugat presedintele Basescu.

Presedintele le-a mai transmis romanilor ca poate sambata, cand nu mai este campanie, indreapta un gand bun si catre Constitutie.

Ziua Constitutiei Romaniei a fost instituita prin Legea 120 din 1995.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.