Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Targu Jiu, ca este multumit de modul in care autoritatile au intervenit dupa prima zapada cazuta miercuri, precizand ca se afla in legatura permanenta cu ministrul Administratiei si Internelor si cu cel al Transporturilor.

"Sunt multumit in acest moment, dar voi ramane alaturi de cei doi ministri, de la Interne si Administratie, de la Transporturi si toti ceilalti, foarte atent, chiar daca sunt ultimele zile de campanie electorala, deoarece este important ca de data aceasta sa demonstram ca autoritatile pot fi pregatite si masurile luate din timp ne usureaza munca in momentul aparitiei intemperiilor", a afirmat, intr-o conferinta de presa, Victor Ponta, citat de MEDIAFAX.

Premierul, care se afla la Targu Jiu, a precizat ca a putut sa vada in mod direct masurile luate de autoritati.

"Printr-o intamplare, mai mult sau mai putin fericita, cele mai afectate judete in acest moment sunt Gorjul si Mehedintiul. Ma aflu aici, am vazut in mod direct masurile luate de catre autoritati si, dupa cum puteti constata, cel putin in Targu Jiu, dar va asiguram si referitor la restul judetului si la Mehedinti, ca aceste masuri luate la timp ne fac sa fim pregatiti si sa avem rezultate pe masura", a precizat Ponta.

Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a declarat, miercuri, intr-o videoconferinta cu prefectii, ca in prezent in tara nu sunt drumuri pe care sa nu se circule, dar i-a atentionat pe prefecti ca aceia care nu se ocupa de administrarea corespunzatoare a arterelor rutiere vor fi sanctionati.

Dusa a spus, in videoconferinta cu prefectii sustinuta de la Miercurea Ciuc, ca in tara exista judete in care nu au fost incheiate contractele de deszapezire, el solicitand ca lucrarile sa fie contractate cat mai repede, precizand ca, in caz de urgenta, legislatia permite sa se incheie contracte provizorii cu firmele de deszapezire pana cand situatia va reveni la normal.

Intrucat duminica sunt alegerile, el le-a cerut prefectilor, primarilor si firmelor de deszapezire cu care s-au incheiat contracte sa ia masuri inca de sambata dupa-amiaza, iar duminica sa deschida caile de acces catre sectiile de votare pentru a nu crea probleme cetatenilor care se vor prezenta la urne.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Meteorologii au avertizat ca incepand de miercuri dimineata si pana joi seara va ninge in toate judetele si se va depune strat de zapada indeosebi in sud-vestul, centrul, nordul tarii si in zona de munte, iar in regiunile estice si la munte va fi vant puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.