Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, considera ca Guvernul va spori artificial numarul votantilor prin eliberarea in regim de urgenta de noi documente de identitate pentru detinuti, afirmand ca Executivul Ponta "se arata inca o data mai apropiat de infractori decat de oamenii liberi".

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Arad, ca a luat, "cu un sentiment de revolta, act de hotararea Guvernului Ponta de a elibera noi acte de identitate, in regim de urgenta, detinutilor de drept comun", transmite MEDIAFAX.

"Intentia Guvernului socialist este aceea de a spori in mod artificial numarul votantilor la alegerile din 9 decembrie. Guvernul Ponta se arata inca o data mai apropiat de infractori decat de oamenii liberi (...) Nu intelegem ratiunea urgentei cu care s-a luat aceasta masura pe banii publici", a declarat Neamtu.

Liderul Noua Republica a afirmat ca "statul roman cheltuieste lunar 2.400 de lei, in medie, pentru un detinut, dublul salariului primit de un profesor" si "aloca 5,64 lei pe zi, adica 170 de lei pe luna, unui bolnav pe patul de spital".

"Ma voi bate in Parlament pentru o lege care, dupa modelul britanic, va ridica dreptul de vot al infractorilor din spatele gratiilor, ceea ce va lasa USL fara mii de alegatori", a spus Neamtu.

El s-a intrebat de ce nu beneficiaza de acte gratuite si "zecile de mii de romani care in ziua votului vor avea statut de flotant".

"Guvernul Ponta si puscariasii din inchisori sunt legati printr-o retea de interese", a spus Neamtu.

Guvernul va suporta costul eliberarii unor noi carti de identitate pentru detinutii care au actele expirate si nu dispun de resurse financiare, existand astfel posibilitatea ca acestia sa voteze la alegerile parlamentare, anunta, marti, purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.