Comisia Europeana se va pronunta in data de 5 decembrie cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, data la care se va discuta daca decizia in privinta aderarii va fi sau nu amanata pana in martie 2013, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.
"Noi asteptam data de 5 decembrie. Pe 5 decembrie, daca am informatiile bune, stiu ca in JAI (Comitetul pentru Justitie si Afaceri Interne - n.r.) se va pronunta Comisia referitor la aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei. Pe data de 5, atunci se va vedea: se translateaza pana in martie 2013 sau se ia o hotarare", a afirmat, marti, Andrei Zaharescu, transmite MEDIAFAX.

El a fost intrebat de jurnalisti ce termen realist exista la nivelul Guvernului pentru aderarea la Schengen, in contextul in care in presa a fost publicata declaratia purtatorului de cuvant al Presedintiei cipriote a UE, conform caruia aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen nu se afla pe agenda JAI din 6-7 decembrie, deoarece nu au fost facute progrese de la ultimul Consiliu, din octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.