Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat, marti, ca, in lipsa cvorumului la sedinta de plen a Senatului, nu s-a putut declara vacant mandatul senatorului Mircea Diaconu, fapt pentru care acest lucru nu poate fi publicat in Monitorul Oficial si, in consecinta, "nu exista".

"Noi trebuia pur formal sa ne intalnim si sa declaram postul vacant, ceea ce nu s-a facut, fiindca nu era cvorum si cei prezenti au luat act de faptul ca a incetat acest mandat, deci procedura nefiind completa... (...) Nu s-a dat nicio hotarare, doar s-a luat act, deci nu s-a tinut sedinta practic", a sustinut Radulescu, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca, potrivit hotararii ICCJ din data de 19 iunie, mandatul de senator al lui Mircea Diaconu a incetat, dar plenul Senatului nu a reusit sa declare mandatul vacant, conform Regulamentului Senatului.

Senatul a luat act de incetarea mandatului lui Mircea Diaconu

Radulescu a admis ca incetarea mandatului devine oficiala doar cand va fi publicat acest lucru in Monitorul Oficial.

"Nu va aparea, fiindca s-a luat act, nu s-a votat o hotarare", a precizat liderul senatorilor PDL.

El a mai precizat ca nu crede ca se mai poate convoca un nou plen al Senatului care sa intruneasca cvorumul de sedinta.

"S-a facut ceea ce se putea face, s-a spus celor de fata, in lipsa de cvorum, ca mandatul domnului Diaconu a incetat si noi am luat act de asta. Ce puteam face? (...) Daca nu e in Monitorul Oficial, nu exista", a explicat Radulescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.