Presedintele Traian Basescu se afla in campanie electorala si poate indemna pe oricine ce doreste, a declarat premierul Victor Ponta.

"Presedintele tarii poate sa indemne pe oricine ce doreste. Eu ii indemn pe romani sa mearga la vot duminica, sa voteze ce cred ei ca este mai bine pentru viitorul Romaniei si sa nu asculte politicienii, mai ales de genul domnului Basescu", a spus Ponta.

Liderul USL, premierul Victor Ponta a mai afirmat ca stie la cine s-a gandit presedintele Basescu pentru a prelua conducerea Guvernului, dar a precizat ca nici Ioan Rus, Liviu Dragnea sau Calin Popescu Tariceanu si nici George Maior, actual director SRI si fost senator PSD, nu vor accepta o astfel de propunere.

Ponta a mai sustinut, la Realitatea TV, ca USL se afla pe un trend ascendent in ceea ce priveste optiunea electoratului, pe fondul iesirilor publice ale presedintelui Traian Basescu care provoaca reactia celor care se simt "umiliti" de seful statului, si a precizat din nou ca USL il va propune pe el, ca unic candidat, pentru postul de prim-ministru.

Tot luni seara, presedintele Traian Basescu a sustinut o conferinta de presa la Cotroceni pentru a raspunde declaratiilor USL despre dansul. Intrebat daca va desemna un premier de la PDL in eventualitatea in care democrat-liberalii vor castiga mai multe mandate decat PSD, Basescu a raspuns ca nu crede ca se va intampla asa la alegeri. "O sa fiu foarte sincer cu dumneavoastra, o sa va spun ca nu cred. Nu cred, asa ca nu are rost sa presupun inutil", a spus Basescu.

Presedintele a mentionat ca va avea grija sa desemneze un prim-ministru care poate obtine majoritatea voturilor in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.