Presedintele PNL, Crin Antonescu, afirma ca este foarte probabil sa candideze pentru un nou mandat la sefia Senatului in situatia in care USL va castiga majoritatea parlamentara dupa alegerile din 9 decembrie, scrie hotnews.ro.

"Daca noi vom avea majoritatea in ambele Camere, intelegerea care este prevazuta in acordul de constituire a USL este ca presedintia Camerei Deputatilor sa revina PSD sau ACS (Aliantei de Centru Stanga - n.r.) si presedintia Senatului ACD (Aliantei de Centru Dreapta - n.r.) si atunci, avand in vedere ca detin si in prezent aceasta functie, este foarte probabil sa candidez din nou", a declarat Crin Antonescu intr-un interviu acordat Agerpres.

Pe de alta parte, Antonescu este de parere ca la viitoarele alegeri europarlamentare PNL si PSD ar trebui sa candideze separat pe liste.

"Din punct de vedere formal, legal, exista posibilitatea unei liste comune si la alegerile europarlamentare, urmand ca dupa ce aceste alegeri au loc alesii PSD de pe lista comuna sa mearga in grupul socialist, alesii liberali la grupul liberal. Eu cred insa ca, pe cat putem sa estimam si acum, pentru ca mai sunt aproape doi ani sau un an si jumatate pana in vara sau primavara lui 2014, este mai probabil sa candidam pe liste separate cu acel prilej, care sa identifice si mai bine profilul, doctrina si programul fiecarei formatiuni", a afirmat presedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.