PRM a atacat modalitatea in care parlamentarii isi desfasoara activitatea. Pe de-o parte, senatorul si liderul PRM, C.V.Tudor, a atentionat ca bugetul a fost adoptat in lipsa de cvorum, iar deputatul PRM Mures, Adrian Moisoiu, a spus ca vrea monitorizarea parlamentarilor prin amprentare vocala.

Presedintele PRM, C.V.Tudor, a indicat ca adoptarea bugetului de stat pentru anul viitor a fost ilegala. "Tribunul" a spus ca exista casete video care demonstreaza ca la momentul votului, datorita lipsei numarului prevazut in Constitutie de senatori si deputati in parlament, adoptarea bugetului a fost ilegala. C.V. Tudor a atras atentia ca bugetul are prevederi neconstitutionale si a anuntat ca va ataca, impreuna cu opozitia, decizia parlamentului la Curtea Constitutionala. Aceeasi remarca a facut-o si deputatul PRM Mures, Adrian Moisiu, care a spus ca nu este sigur daca la votarea bugetului s-a intrunit cvorumul necesar.

Moisiu a propus monitorizarea prezentei parlamentarilor prin amprentare vocala si a spus ca "aceasta ar fi singura posibilitate intr-adevar corecta de a se putea verifica un cvorum". "Ne propunem sa verificam inca o data prezenta, dar e foarte relativ, ar fi bine daca ar functiona sistemul de vot electronic sau daca exista o metoda mai corecta si exacta, de ampretare vocala a parlamentarilor, si atunci raspunsul de

in momentul in care se citeste prezenta in Camera ar putea sa fie verificabil", a explicat deputatul PRM, care a adaugat ca votul pe baza de cartele poate fi falsificat.

"Treaba cu cartelele este falsa. La urma urmei, si la mai multe cartele poate vota aceeasi persoana. Noi am facut deja un protest, in care aratam ca insusi senatorul PD Radu Berceanu a votat la mai multe cartele", a indicat Moisiu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.