Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul pentru inaintarea in grad a sefului Politiei Romane, Petre Toba.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat joi, 29 noiembrie a.c., Decretul privind inaintarea in gradul profesional de chestor-sef de politie a domnului chestor principal de politie Petre Toba din Ministerul Administratiei si Internelor", informeaza un comunicat al Presedintiei remis agentiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, inaintarea in grad a sefului Politiei Romane a fost facuta de catre presedintele Basescu la propunerea Ministerului Administratiei si Internelor.

In 15 mai 2012, premierul Victor Ponta a semnat propunerea ministrului de Interne Ioan Rus de numire a lui Petre Toba la conducerea Politiei Romane, in locul lui Liviu Popa.

Secretarul de stat Petre Toba fusese numit in martie, la propunerea fostului ministru Gabriel Berca, la conducerea Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI, in locul lui Ioan Dascalu. Petre Toba a ocupat anterior numirii la conducerea Departamentului de ordine si siguranta publica functia de secretar general adjunct in minister.

Petre Toba a fost demis in noiembrie 2010 de la conducerea Politiei Romane, tot atunci fiind eliberat si Dan Valentin Fatuloiu de la sefia Departamentului de Ordine si Siguranta Publica. In locul lor au fost numiti atunci, prin decizie a premierului Emil Boc, Liviu Popa, la Politia Romana, si Ioan Dascalu, la Departamentul ordine si siguranta publica din MAI. La acel moment, numele lui Dan Valentin Fatuloiu a fost legat de cel mai mare scandal de coruptie din Politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.