Victor Ponta i-a sugerat presedintelui Traian Basescu sa inceapa desecretizarile cu stenogramele CSAT despre rapirea din Irak, el aratandu-se convins ca seful statului nu are nimic de ascuns legat de acest subiect, respectiv "nici sume, nici cifre, nici persoane".

"Dar nu am putea sa desecretizam discutiile din CSAT despre rapirea din Irak? Nu crede domnul presedinte Basescu ca ar fi idee buna sa le desecretizeze, sa aflam cine i-a rapit si cine i-a adus inapoi si cat ne-a costat? Eu cred ca e o idee foarte buna sa desecretizam, daca asa zice domnul presedinte Basescu ca tot e secret ce e la CSAT. Sa incepem cu rapirea din Iark. Sunt convins ca maine o desecretizeaza, ca nu are nimic de ascuns domnul presedinte, nici sume, nici cifre, nici persoane", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El i-a transmis si un avertisment lui Traian Basescu: "Sa nu se joace cu focul, ca iarasi... pisica blanda..stiti cum".

Ponta a aratat, ironic, ca e pacat ca Basescu sa "nu-si tina curajul" pana la capat in ce priveste stenogramele. "Sa ne spuna domnul presedinte, daca e asa curajos. Nu e pacat sa nu-l tina curajul pana la capat?", a mai aratat Ponta.

El a aratat ca nu are acces la stenograme si ca numai Traian Basescu are acces la stenograme si dosare. "Eu sunt cu poporul si cu guvernarea", a spus Ponta.

Premierul a facut aceasta referire la rapirea din Irak in contextul in care a fost intrebat despre afirmatiile sefului statului privind desecretizarea discutiilor din CSAT referitoare la bugetul Armatei.

"Foarte bine, e foarte bine daca o face (le desecretizeaza, n.r.), sigur ca da. Eram vreo 20 de oameni acolo. Restul, cu amenintarile domnului presedinte cu stenogramele, ma amuza. Dar nu vrea sa le desecretizam pe toate? Si cele din vremea cand era prim-ministru domnul Boc, ce se vorbea la CSAT? Si cele in care au decis reducerea bugetului pentru Aparare? Nu vrea sa le desecretizeze si pe acelea? Ca bugetul pentru Aparare a fost redus in fiecare an. Nu ar vrea domnul presedinte Basescu sa le desecretizeze? Cred ca ar fi foarte bine sa le desecretizam", a spus Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.