Traian Basescu a declarat, miercuri, la ceremonia de decorare a ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark H.Gitenstein, ca l-a impresionat extraordinar de mult la acesta modul meticulos in care isi pregatea comunicarea cu Departamentul de Stat despre ce se intampla in Romania.

"Ce m-a impresionat extraordinar de mult in relatia cu ambasadorul Gitenstein a fost caldura cu care a privit Romania pe de o parte, iar pe de alta parte modul in care isi alegea comunicarea cu Departamentul de Stat. Sentimentul meu a fost ca a dorit sa fie intotdeauna foarte bine informat si sa aiba interpretarea corecta a ceea ce se intampla in Romania. Am admirat meticulozitatea cu care isi pregatea, probabil, punctele de vedere legate de ce se intampla in Romania prin discutiile pe care le avea cu un numar mare de politicieni, inclusiv cu mine", a afirmat Basescu, in discursul tinut la Palatul Cotroceni, la ceremonia de decorare a lui Gitenstein cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce.

Potrivit MEDIAFAX, Basescu a subliniat ca ambasadorul SUA, aflat la finalul mandatului inceput in 2009, a derulat intr-un mod "elegant si foarte corect" relatia sa cu politicienii romani, cu poporul roman si cu Romania, exercitandu-si misiunea cu "profesionalism".

"Domnule ambasador, doamnelor si domnilor, intotdeauna membrii corpului diplomatic devin parte a familiei politice a unui presedinte, dar in aceasta familie sunt membri si membri, unii mai legati de tara in care isi desfasoara activitatea, altii mai reci. Ambasadorul Gitenstein a fost unul dintre diplomatii care si-au iubit nu numai functia, meseria pe care au facut-o, dar au iubit si tara in care au activat in numele presedintelui Statelor Unite", a spus presedintele Basescu.

El i-a multumit ambasadorului SUA pentru "modul exceptional" in care a pregatit vizita sa la Washington in septembrie 2011 in care s-a intalnit cu presedintele Barack Obama si vicepresedintele Joe Biden, dar si "meticulozitatea" cu care a pregatit si declaratia comuna a celor doi sefi de stat privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

"De asermenea, sprijinul pe care l-am primit de la domnul ambasador pentru definitivitarea acordului legat de instalarea in Romania a elementelor de scut antiracheta a fost un alt element de extrema importanta in care asistenta, parteneriatul cu Statele Unite a fost consolidat. In cei 132 de ani de relatii diplomatice intre SUA si Romania, la Bucuresti au fost multi ambasadori ai Statelor Unite. Cu siguranta, domnule ambasador si dumneavoastra veti fi unul dintre ambasadorii Americii cu care ne vom aminti cu multa placere si va rog sa nu ezitati sa reveniti in Romania macar ca si turist. Va multumesc!", a concluzionat Basescu.

Citeste si:
Ambasadorul Germaniei, declarații la 30 de ani de la semnarea...
Ambasadorul Germaniei,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.