Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a afirmat, marti, ca presedintele Basescu declara in mod "mincinos" ca trebuie sa i se prezinte programul de guvernare si bugetul inainte de a desemna premierul, el intrebandu-l pe seful statului daca le-a cerut acelasi lucru si lui Emil Boc si M.R. Ungureanu.

"Traian Basescu spune, in mod mincinos, ca trebuie sa i se prezinte program de guvernare si buget. Am o intrebare pentru Traian Basescu: Cand i-a nominalizat pe Boc sau Mihai Razvan Ungureanu, le-a cerut bugetul sau programul de guvernare? Daca atunci nu era in vigoare aceasta conditie, de ce ar fi dupa 9 decembrie?", a spus Ivan, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca seful statului ar trebui sa se consulte cu democrat-liberalul Adriean Videanu pe aceasta tema, in conditiile in care acesta a sustinut ca nu presedintele trebuie sa consulte propunerile de buget, ci Parlamentul.

"Poate ar trebui sa se consulte mai mult cu Videanu, care spunea ca nu presedintele tarii trebuie sa consulte bugetele si propunerile de buget, ci Parlamentul. Sa se puna de acord mai intai cei doi si dupa aceea sa iasa cu declaratii publice", a spus Ivan.

El a precizat ca presedintele Traian Basescu nu poate conditiona nominalizarea unui premier, seful Executivului rezultand in urma votului dat de romani pe 9 decembrie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca mai sunt doua saptamani de campanie si "sa nu-si imagineze cineva ca se pot numi guverne pe povesti", el mentionand ca este un avertisment extrem de serios, pe care-l face public catre partide.

Presedintele a mai spus ca numai Nicolae Ceausescu a crezut ca poate pacali lumea spunand una in strainatate si alta in tara, iar in prezent aceasta practica ar fi folosita si de premierul Victor Ponta.

Basescu a afirmat, raspunzand unei intrebari referitoare la o declaratie a liderului PNL privind o eventuala suspendare, ca intelege ca "domnul Antonescu a dat al 8793-lea avertisment, dupa care a cazut pe spate si a adormit".

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.