Guvernul a modificat legislatia audiovizualului stabilind, printre altele, ca preturile oferite de intermediari, respectiv agentiile de publicitate, clientilor care doresc spatii publicitare sa fie confirmate in mod obligatoriu si in prealabil cu radiodifuzorii.

Potrivit MEDIAFAX, sumele aferente vor fi platite direct de catre beneficiarul publicitatii catre radiodifuzor, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

El a aratat ca ordonanta vizeaza "combaterea coruptiei si a sistemelor subterane" de achizitionare a spatiului media prin practici netransparente si anticoncurentiale.

Zaharescu a adaugat ca a doua categorie de schimbari vizeaza protectia intreresului consumatorilor prin instituirea unor reglementari clare si obiective privind accesul la programele de televiziune in conditii de calitate.

"In acest sens, ordonanta mentioneaza stoparea practicii funrizorilor de servicii de a efecvtua modificari in mod unilateral in grilele de programe fara a informa in timp consumatorii. Ordonanta stabileste ca serviciile de programe sa fie ordonate in grilele distribuitorilor in functie de cota de audienta, masurata si certificata de un organism independent", a spus Zaharescu.

Potrivit sursei citate, ordonanta transpune in legislatia nationala dispozitii ale reglementarilor europene privind procedura transparenta de determinare a posturilor de televiziune ce fac parte din categoria "must carry". Astfel, distribuitorii de servicii sunt obligati sa asigure aceeasi calitate a semnalului, retransmis prin reteaua lor pentru toate serviciile de programe.

Alte schimbari vizeaza modificarea criteriilor de stabilire a serviciilor de programe cu pondere semnificativa in formarea opiniei publice, acestea fiind programele de stiri, analiza si dezbateri politice sau economice.

Totodata, a aratat oficialul guvernamental, se modifica Legea audiovzualului in sensul ca introducerea in instanta judecatoreasca a contestatiei privind deciziile de sanctionare emise de CNA suspenda efectele acestor decizii.

Citeste si:
Ciucă: Fermierii români au nevoie de ajutor, pentru ca legislația...
Ciucă: Fermierii români au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.