Victor Ponta a declarat, marti, ca Romania isi pastreaza ca obiectiv fundamental aderarea la moneda euro, dar a precizat ca acest lucru se va intampla atunci cand tara va fi pregatita din toate punctele de vedere, astfel incat sa nu intampine dificultati asemenea altor state din zona euro.

"Romania isi pastreaza ca obiectiv fundamental intrarea in zona euro, dar trebuie sa fie pregatita din toate punctele de vedere atunci cand intra in zona euro, tocmai ca sa nu intampine dificultati asa cum au intampinat alte state. Cred si acum ca Romania trebuie sa intre in zona euro cat mai repede, la momentul la care este pregatita", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul slovac, Robert Fico, transmite MEDIAFAX.

Ponta a adaugat ca nu moneda euro este problema, ci daca in Europa exista vointa de continuare a proiectului european.

La randul sau, premierul slovac a aratat ca aderarea la euro a fost o experienta benefica pentru tara sa.

Impreuna cu omologul slovac, Ponta a pledat si pentru mentinerea nivelului de finantare a politicilor structurale si de coeziune, argumentand ca "nu putem sa avem un buget mai mic si mai multa Europa, nu putem sa avem o diferenta si mai mare intre tarile din est si cele din vest".

Cei doi demnitari au abordat totodata probleme bilaterale de interes economic, stabilind ca, la inceputul anului viitor, comisia interguvernamentala romano-slovaca sa se reuneasca in vederea identificarii unor proiecte economice comune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.