Victor Ponta a declarat ca ii pare rau ca nu s-a ajuns la un consens la Consiliul European de la Bruxelles si a afirmat ca Romania va trebui sa negocieze astfel incat sa fie eliminate prevederile care o dezavantajeaza.

"Imi pare rau ca nu exista un consens cu privire la aceasta chestiune la nivel european, dar pentru Romania e mai bine sa nu se ajunga la o solutie acum, decat sa se ajunga la o solutie proasta asa incat, in perioada urmatoare, noi toti trebuie sa negociem aceste prevederi care dezavatajeaza Romania si sa obtinem o alocare cat mai buna", a declarat Ponta, potrivit rtv.net.

Ce a obtinut Romania la Consiliul European? Basescu: Ce s-a convenit asa ramane

De asemenea, premierul a afirmat ca se va negocia in continuare.

"Se va negocia in continuare, iar ce e important pentru noi este sa nu mai apara, in ultimul moment, cum s-a intamplat acum, conditii clare indreptate impotriva Romaniei. Trebuie sa avem alocarile suficiente pentru Politica Agricola Comuna. Am discutat acum si cu presedintele Frantei si cu premierul Poloniei sa ne coordonam, sa avem sprijin pentru PAC, iar la coeziune o suma cat mai mare si mai ales scoase conditiile acelea care erau impotriva Romaniei, in primul rand conditia prin care eram sanctionati pentru faptul ca, pana in 2011, guvernul PDL nu a reusit sa foloseasca bani europeni", a mai adaugat premierul Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.