Cercetarile ce il vizeaza pe deputatul Ion Stan, urmarit penal pentru trafic de influenta, au fost extinse de catre procurorii anticoruptie, potrivit carora acesta a cerut si a primit de la denuntator si produse pentru campania electorala, in valoare de aproximativ 100.000 de euro, potrivit DNA.

Prin ordonanta de extindere a cercetarilor, se precizeaza intr-un comunicat de vineri al DNA, procurorii au retinut ca, in perioada mai-iunie 2009, avand functia de presedinte al organizației judetene Dambovita a unui partid politic, Ion Stan a pretins si a primit, in mod indirect, in beneficiul formațiunii politice din care face parte (PSD - n.r.), de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Potrivit MEDIAFAX, Stan, sustine DNA, l-a lasat pe denuntator sa creada ca are influenta asupra unor functionari, respectiv primari ai unor localitati din judetul Dambovita, pentru a determina incheierea unor contracte de catre primarii cu firme controlate direct sau indirect de catre denuntator.

Potrivit DNA, lui Stan Ion i s-au adus la cunostinta, vineri, noile acuzatii, in conformitate cu prevederile Codului de procedura penala.

Procurorii anticoruptie l-au citat vineri pe Ion Stan, pentru a da o declaratie in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta.

Deputatul a declarat, la iesirea din sediul DNA - Structura Centrala, ca va discuta luni cu colegii sai de partid despre dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, el precizand ca nu va demisiona din Parlament si va continua campania electorala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.