Presedintele Traian Basescu a sosit, vineri la pranz, la sediul Consiliului European de la Bruxelles, pentru a doua reuniune de lucru, dupa cea de joi noapte, a liderilor din tarile UE cu privire la bugetul pentru perioada 2014-2020.

Reuniunea de vineri a reprezentantilor Consiliului European a inceput dupa ora 13:00, transmite MEDIAFAX.

Acestia au analizat in ultimele ore noua propunere de buget prezentata de presedintele Consiliul European, Herman Van Rompuy, in cursul noptii, fiind de asteptat ca si presedintele Basescu sa expuna in cadrul reuniunii de lucru de vineri care este pozitia Romaniei fata de noua formula de alocare a fondurilor.

Este de asteptat ca in urma reuniunii de vineri, care ar putea dura cateva ore, liderii europeni sa ajunga la concluzia ca nu pot realiza consensul cu privire la bugetul UE pentru perioada 2014-2020, solutia de compromis urmand sa fie amanata pentru un nou Consiliu, care ar putea avea loc cel mai probabil in ianuarie 2013.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri ca nu crede in posibilitatea ajungerii la un acord asupra bugetului european la summitul de la Bruxelles, pozitiile exprimate fiind prea indepartate, relateaza AFP.

"Cred ca in cursul acestei sesiuni (de negocieri) nu vom ajunge acolo unde este necesar sa ajungem, adica la o decizie unanima", a declarat Merkel la sosire, vineri.

"Eu cred ca pozitiile sunt inca prea departate" unele de altele, intre cei 27 de lideri reuniti in jurul mesei, a adaugat ea. "Am spus intodeauna ca nu este dramatic daca vom considera aceasta zi o prima etapa", iar "daca vom avea nevoie de o a doua etapa, atunci trebie sa ne acordam timp", a adaugat ea, in fata jurnalistilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.