Presedintele Traian Basescu le-a declarat jurnalistilor, la plecarea de la sediul Consiliului European, la finalul primei zi de negocieri privind bugetul UE 2014-2020, ca "e mai bine afara", precizand ca este de parere ca pana la urma se va gasi o solutie.

"E mai bine afara", le-a spus, razand, Basescu jurnalistilor, presedintele aratand ca este intr-o stare de buna dispozitie.

Intrebat care sunt sansele sa se ajunga la finalul acestei saptamani la un consens in randul liderilor din tarile UE privind alocarile bugetului pentru perioada 2014-2020, Basescu a spus ca el crede ca pana la urma se va ajunge la o solutie.

"Sunt multe obstacole, dar cheia este criza, contributorii neti vor sa isi diminueze contributiile, beneficiarii neti si-ar dori sa mentina un buget rezonabil al UE. Aceasta este problema (...) Dar pana la urma trebuie sa ajungem la un acord. Cred ca pana la urma vom gasi o solutie", a spus seful statului, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, Basescu a fost intrebat de jurnalistii straini si despre referendumul din vara si situatia politica actuala din Romania.

"Referendumul? A trecut!", a raspuns Basescu razand si apoi s-a indepartat de grupul de jurnalisti pentru a se urca in masina.

Reuniunea Consiliului European a inceput joi seara la Bruxelles, dupa ora locala 11.00, cu o intarziere de peste trei ore fata de ora programata, in conditiile in care sefii de state si de guvern poarta discutii intense privind algoritmii de calculare a alocarilor de la capitolele bugetului UE.

Totusi, lucrarile in formatul oficial s-au incheiat relativ repede, dupa aproximativ o ora, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, prezentandu-le celor 28 de lideri din tarile UE noua sa propunere privind bugetul, rezultata in urma discutiilor purtate pe parcursul zilei de joi, alaturi de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu fiecare dintre cei 28 de sefi de stat sau guvern.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.