Treisprezece membri ai unor sectii de votare din localitatea Lumina, judetul Constanta, sunt cercetati de procurorii Parchetului instantei supreme pentru fraude la referendum, fiind acuzati ca au introdus in urne buletine de vot pentru alegatori care nu au votat si ca au semnat in locul acestora.

Potrivit MEDIAFAX, in continuarea cercetarilor in dosarul privind fraude la referendumul din 29 iulie, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie fac cercetari in cazul membrilor a doua birouri electorale din judetul Constanta, se arata intr-un comuncat de presa de joi al Ministerului Public.

Procurorii au dispus miercuri inceperea urmaririi penale fata de Lenuta Lacramioara Simion, Georgiana Andronic, Marioara Miutu, Razvan Alexandru Covaliuc, Daniela Ghibaldan, Andrei Alexandru Gradisteanu si Violeta Stanimic, toti fiind membri ai Sectiei de votare nr. 488 din localitatea Lumina la referendumul din 29 iulie.

In acelasi dosar sunt cercetati si sase membri ai Sectiei de votare nr. 489 din localitatea Lumina, respectiv Elena Iordan, Gheorghe Gradisteanu, Felicia Negoita, Constantin Tache, Vasilica Varvaroiu si Adelina Gabriela Tache.

Cei 13 membri ai sectiilor de votare sunt acuzati ca au introdus in urne un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori sau ca au falsificat documente de la birourile electorale, fapte prevazute de articolul 55 din Legea 3/2000.

Procurorii arata in rezolutia de incepere a urmaririi penale ca, la referendumul din 29 iulie, "invinuitii au introdus in urna un numar suplimentar de buletine de vot, corespunzator unui numar de persoane care nu s-au prezentat la urne si a caror semnatura a fost executata in fals, denaturand, in acest mod, realitatea datelor inscrise in documentele intocmite la nivelul biroului electoral".

In urma cu doua zile a fost inceputa urmarirea penala in cazul altor cinci membri ai unei sectii de votare din Ovidiu, judetul Constanta, pentru fraude la referendumul din 29 iulie, fiind acuzati de aceleasi fapte.

Citeste si:
Olaf Scholz: „Referendumurile nu vor schimba poziția Germaniei...
Olaf Scholz: „Referendumurile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.