Calin Popescu Tariceanu admite posibilitatea de a candida la urmatoarele alegeri prezidentiale din partea USL.

Fostul premier a declarat, miercuri seara, ca subiectul candidaturii sale la Presedintia Romaniei "nu este unul inchis", precizand ca deocamdata este prematur sa ia o decizie in acest sens, scrie rtv.net.

"E putin prea devreme sa discutam acest subiect. Nu e un subiect despre care sa spun ca e inchis pentru mine, dar in momentul de fata prioritatea o reprezinta alegerile din 9 decembrie si dorinta de a obtine un rezultat favorabil. E un pic prematur sa discutam acest subiect pentru ca nici nu am terminat alegerile parlamentare", a precizat Tariceanu.

Conform unui sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, 20% dintre respondenți il considera pe Calin Popescu Tariceanu ca fiind cel mai bun prim-ministru pe care Romania l-a avut din 1990 pana in prezent. 14% il considera pe Adrian Nastase, iar 8% pe Petre Roman. Victor Ponta și Emil Boc au fost apreciați de doar 7 % dintre romani.

"Un post de prim-ministru nu se ofera la masa ca la piata, se arunca pe masa... Exista niste reguli ale jocului democratic, niste reguli pe care le respecta toate tarile democratice. Aceste reguli se bazeaza pe respectarea vointei electoratului ceea ce inseamna ca exista un partid sau o alianta de partide care castiga majoritatea absoluta sau majoritatea relativa si care primeste mandatul de formare al Guvernului. In cadrul USL exista o decizie in privintsa formatiunii care va desemna primul-ministru si care e PSD", a declarat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.