Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, si-a exprimat increderea ca Programul Operational privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) va fi deblocat in luna decembrie, in urma auditului din aceste zile al Comisiei Europene, dar a aratat ca nu exista inca o confirmare oficiala de la Bruxelles

Intrebat de jurnalisti daca au fost primite deja rezultatele auditului pentru POSDRU, audit care este derulat in perioada 19-23 noiembrie, astfel incat sa poata fi anuntata deblocarea programului, Leonard Orban a afirmat ca, desi nu exista o comunicare oficiala in acest sens, autoritatile romane au deplina incredere ca rezultatele misiunii de audit vor fi pozitive.

"Atat timp cat auditul este in desfasurare, e normal ca nu ai asemenea informatii, dar, din evaluarile pe care le avem noi, credem ca lucrurile vor fi pozitive, pentru ca intr-adevar s-au produs schimbari semnificative. Procedurile au fost nu numai imbunatatite, uneori, pe anumite zone, chiar au fost schimbate", a spus Orban, potrivit MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat recent ca, prin acceptarea corectiilor financiare si indreptarea neregulilor constatate in perioada 2009-2011, in luna decembrie pot fi reluate rambursarile pentru POSDRU, precum si pentru programele de Dezvoltare Regionala si Mediu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca ar fi extrem de productiv daca nu ar mai fi declaratii ca se reia finantarea pe programele europene, el spunand ca "nu se reia nicio finantare" si ca ar fi bine daca, azi-maine, ar pleca de la Guvern raspunsuri cu argumente convingatoare la CE.

"Ar fi extrem de productiv daca nu am mai auzi declaratii «se reia finantarea», pentru ca nu se reia nicio finantare, abia de ieri a venit auditul UE pe POSDRU, care sper sa aiba un rezultat bun si sa se poata relua finantarea", a spus Basescu.

El a apreciat ca ar fi "extrem de util daca foarte rapid Guvernul ar trimite explicatii pentru programele proaspat presuspendate pentru ca nici pana acum nu s-a primit niciun raspuns al Guvernului Romaniei cu privire la cele reclamate a fi rezolvate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.