Vicepresedintele Camerei Deputatilor Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca in cazul senatorului PNL Mircea Diaconu incetarea mandatului va avea loc in momentul in care plenul Senatului va constata acest lucru printr-o hotarare, pana in acel moment liberalul mentinandu-si functia.

Potrivit MEDIAFAX, Gorghiu a fost intrebata cum vede hotararea Curtii Constitutionale privitoare la incetarea mandatului senatorului Mircea Diaconu.

Ea a precizat ca nu cunoaste continutul deciziei CC, insa, din punct de vedere regulamentar, mandatul acestuia inceteaza in urma constatarii acestui lucru in plenul Senatului.

"Ca procedura, independent de cazul Diaconu, va informez ca de finalul unui mandat se ia act in plenul Camerei respective, indiferent ca este Camera Deputatilor, ca este Senatul. Deci va trebui sa existe o hotarare a Senatului in cazul unui senator sau o hotarare a Camerei in cazul unui deputat, pentru a constata ca mandatul unui parlamentar este revocat (...) Pana la o hotarare a Senatului, mandatul domnului senator nu este revocat", a explicat Gorghiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.