Liderul PP-DD Gorj Catalin Zamfira, candidat la Senat, e cercetat penal dupa ce a fost reclamat ca le achita oamenilor contravaloarea serviciilor de curatare a masinilor la spalatorie, conducerea partidului afirmand ca formatiunea a incheiat contract cu spalatoria pentru astfel de cadouri electorale.

Conform unui comunicat de presa de marti al Politiei Gorj, contravaloarea spalarii unui autoturism este suportata de catre o formatiune politica implicata in campania electorala, transmite MEDIAFAX.

"Din primele acte premergatoare efectuate in acest caz s-a stabilit ca spalatoria auto apartine unei societati comerciale din municipiul Targu-Jiu, iar in data de 15 noiembrie intre persoana imputernicita ca administrator al societatii si reprezentantul unei formatiuni politice a fost incheiat un contract de prestari servicii, in sensul ca firma se obliga sa efectueze, zilnic, servicii de spalatorie auto, iar contravaloarea prestatiilor sa fie achitata de catre reprezentanti ai acelei formatiunii politice", precizeaza IPJ Gorj.

Potrivit unor surse judiciare, in acest caz este cercetat pentru mita electorala reprezentantul PP-DD care a incheiat contractul cu spalatoria, respectiv presedintele interimar al filialei Gorj a partidului, Catalin Zamfira, candidat la Senat, cercetarile fiind declansate dupa ce acesta a fost reclamat prin 112 la Politia municipiului Targu Jiu ca le-ar achita oamenilor contravaloarea serviciilor de curatare a masinilor la o spalatorie din oras.

Prim-vicepresedintele PP-DD Diana Voiculescu a confirmat corespondentului MEDIAFAX ca acel contract cu spalatoria a fost incheiat de Catalin Zamfira: "Pe noi nu ne-a informat nimeni nimic despre niciun dosar, dar contractul cu spalatoria a fost incheiat de domnul Catalin Zamfira. Stiu ca Politia face o ancheta pentru ca ne-au spus oamenii ca au fost urmariti prin oras cu girofarurile si chemati sa dea declaratii daca si-au spalat masinile la aceasta spalatorie, de parca Politia nu ar mai avea alta treaba".

Diana Voiculescu a precizat ca ea a fost cu ideea oferirii acestui cadou electoral pentru alegatori, dupa ce a mers la spalatorie cu masina lui Dan Diaconescu si a platit suma de 9 lei pentru un exterior.

"M-am dus cu Rolls-Royce-ul si cand am vazut cat costa mi-am dat seama ca este un produs sub plafonul de 10 lei, prevazut de legea electorala, dupa care am negociat cu reprezentatii spalatoriei pentru un pret de 7 lei. Am facut contract cu ei pentru a spala maximum 60 de masini pe zi, in limita acestui pret, primim factura la partid si o platim. Daca cei de la Politie fac dosar penal pentru asa ceva nu au decat pentru ca vom avea si alte actiuni de acest gen si probabil vor mai deschide si alte dosare”, a mai sustinut Diana Voiculescu.

Citeste si:
Orban: Trădarea conducerii PNL și a lui Iohannis a lăsat alegătorii...
Orban: Trădarea conducerii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.