Alin Trasculescu si-a anuntat, marti, in plen, demisia din calitatea de deputat.

Potrivit MEDIAFAX, Trasculescu a facut acest anunt la inceputul sedintei de plen a Camerei Deputatilor, in care urma sa se dezbata raportul Comisiei juridice privind incuviintarea arestarii preventive a acestuia.

Trasculescu a declarat ca, din respect pentru cetatenii din Vrancea, demisioneaza din Camera Deputatilor.

"Din respect pentru institutia Parlamentului, din respect pentru cetatenii din Vrancea, va anunt in plenul Camerei Deputatilor ca imi dau demisia din calitatea de deputat, urmand sa ma prezint in fata justitiei pentru a-mi dovedi nevinovatia. Va multumesc pentru colaborare si este o onoare pentru mine ca am facut parte din acest Parlament", a spus Trasculescu.

Comisia juridica a decis, vineri, sa incuviinteze arestarea preventiva a lui Trasculescu, la solicitarea ministrului Justitiei.

Deputatii PDL au anuntat, marti dimineata, dupa sedinta de grup, ca au decis sa voteze in favoarea solicitarii ministrului Justitiei.

De asemenea, presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, marti, ca decizia luata la nivelul grupurilor parlamentare reunite ale USL este de a vota propunerea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor privind avizarea favorabila a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu.

Alin Trasculescu, cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, a fost retinut din 11 noiembrie pana in 12 noiembrie, in jurul orei 6.00. El a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie.

In 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.