Victor Ponta a declarat ca stie ca l-a dezamagit pe Traian Basescu prin faptul ca nu participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al UE, explicand insa ca prezenta sa la o reuniune dedicata exclusiv ministrilor ar fi fost la fel de anormala ca prezenta presedintelui la reuniunea CE.

"Stiu ca l-am dezamagit pe presedintele Basescu, dar participarea mea la o reuniune numai de ministri este la fel de anormala ca si participarea presedintelui la o intalnire doar de prim-ministri. Nu mai intelege nimeni nimic despre Romania, presedintele se duce in locul primului-ministru, iar primul-ministru trebuie sa se duca in locul ministrului. Am vazut confuzia facuta de presedintele Basescu ca primul-ministru Monti s-a dus la Ecofin: asta pentru ca e ministru de Finante, ceea ce eu nu voi reusi niciodata sa fiu, in locul domnului Georgescu, in mod sigur", a spus Ponta in sedinta de marti a Guvernului, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca este foarte important ca reprezentantii Guvernului sa explice opiniei publice "ceea ce nici macar presedintele nu intelege" din functionarea structurilor europene.

Premierul Victor Ponta a sustinut, luni, ca a primit o scrisoare din partea presedintelui Traian Basescu in care i se propunea sa participe la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al UE si a adaugat ca nu a dorit sa anunte acest lucru deoarece aceasta cerere demonstreaza ca presedintele nu cunoaste reguli europene.

Ponta a aratat ca la astfel de reuniuni participa doar ministrii Afacerilor Europene, iar solicitarea presedintelui Basescu demonstreaza un lucru "oarecum rusinos", si anume ca acesta nu cunoaste regulile europene.

Intrebat de jurnalisti daca a primit din partea presedintelui o scrisoare in care i se cerea sa participe la Consiliul de Ministri de la Bruxelles, Ponta a raspuns afirmativ.

"Am primit, dar nu am vrut sa vorbesc despre ea, pentru ca ar demonstra ca presedintele Traian Basescu nu cunoaste regulile europene si ar fi oarecum rusinos", a spus Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

El a explicat ca la Consiliul de Afaceri Generale al UE participa intotodeauna ministrii Afacerilor Europene, in cazul Romaniei fiind vorba de ministrul Leonard Orban.

"Nu am cum sa particip eu, pentru ca nu participa niciun prim-ministru. Prim-ministrii participa la Consiliul European, cu exceptia Romaniei si Lituaniei", a adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.