Victor Ponta a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu i-ar fi spus, in timpul intalnirii de la Cotroceni, ca propunerea lui Herman Van Rompuy privind alocarile bugetare 2014-2020 este "inacceptabila".

"S-a discutat foarte clar. A spus si domnia sa, sper sa isi aminteasca sau sa scoata stenogramele sa propunerea lui Van Rompuy e inacceptabila", a declarat premierul, potrivit realitatea.net.

Ponta considera ca Traian Basescu are doua variante: ori se bate pentru Romania, ori se bate pentru scaunul lui.

"Ce alta solutie inteligenta are domnul Basescu? Atat timp cat au declarat ca propunerea lui Van Rompuy este inacceptabila si va fi blocata prin veto atat premierul britanic, cat si alti ministri. Ce idee mai inteligenta decat alti premieri are domnul Basescu? Domnul Basescu are de ales foarte simplu: ori se bate pentru Romania, ori se bate pentru scaunul lui. Asta trebuie sa faca joi. Pozitia guvernului este sa se bata pentru Romania, nu pentru scaunul lui", a mai adaugat Ponta.

De asemenea, premierul a afirmat ca presedintele ar trebui sa renunte la campania electorala din tara si sa isi faca datoria fata de Romania.

"Haideti sa il lasam pe domnul presedinte Traian Basescu in pace, sa isi vada de treaba domniei sale, si anume reprezentarea Romaniei, sa mearga la Bruxelles, sa sprijine propunerea Comisiei Europene si cea a Parlamentului European, o propunere care nu inseamna tot ceea ce isi dorea Romania, dar inseamna o alocare corecta atat pe fondurile de coeziune, cat si pe politica agricola comuna. Domnul Basescu sa mai lase campania din tara, ca vad ca e foarte prins cu campania electorala sa ii ajute pe cei de la PDL. Sa se duca sa isi faca datoria fata de Romania. Mai ales ca vorbim de 2014-2020 cand din acei bani si din munca noastra trebuie sa ii platim pensia si Mercedes-ul si toate celelalte domnului Basescu", a concluzionat Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.