Observatori OSCE au fost trimisi si la alegerile organizate in alte tari, precum Statele Unite ale Americii, Franta, Lituania, astfel ca Romania se afla intr-o companie onoranta, chiar daca presedintele Traian Basescu o trateaza ca rusinoasa, a declarat liderul USL, premierul Victor Ponta.

"Multumesc Ministerului de Externe care ne-a informat in mod corect sa suntem intr-o companie onoranta, chiar daca rusinoasa cum a zis presedintele, adica observatori OSCE au fost la alegerile din Statele Unite, Franta, Lituania. Deci, suntem toti niste rusinosi ca ne monitorizeaza OSCE-ul impreuna cu America, Franta, Norvegia", a spus Ponta la inceputul sedintei de guvern, transmite MEDIAFAX.

El a multumit si ministrului Justitiei pentru faptul ca l-a informat ca "milioanele de fraude invocate de presedinte" sunt doar 600 de cazuri, conform documentelor puse la dispozitie de Parchet, fata de miile de sesizari inaintate la campania locala si alegerile prezidentiale din 2009.

"Deci, va rog sa fiti calmi si sa raspundeti calm, cu date. Cui rusine e, e problema respectivului, cum e si cu OSCE-ul, cu fraudele de la referendum, cu Oltchim si fondurile europene", a mai spus Ponta ministrilor, aratand ca astfel trebuie trecut peste ultimele saptamani din camapania electorala.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Romania este suspectata ca nu mai este capabila sa organizeze alegeri libere, dupa fraudele de la referendum, mentionand ca va trebui ca fraudele sa fie investigate pana la capat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.