Deputatul PDL Alin Trasculescu a primit 364.000 de lei in patru transe de la Mircea Alexandru Vintilescu, prin Marian Calota si a mai cerut inca 1,1 milioane de lei, in doua transe, determinandu-l pe Calota sa falsifice un contract intre firma acestuia si societatea la care Vintilescu era actionar.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, Alin Silviu Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denuntator Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calota, initial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorata la 150.000 de euro, din care ar fi primit, in patru transe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei si 200.000 de lei - cu ajutorul lui Calota, suma totala de 364.000 de lei.

DNA: Deputatul PDL Alin Trasculescu, cercetat pentru trafic de influenta

Ulterior, Trasculescu ar fi pretins inca 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus sa ii fie dati in doua transe, de 50.000 de lei si, respectiv, 1.050.000 de lei.

"Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu Alin Silviu ar fi lasat sa se creada ca ar avea influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii din cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor SC Vega 93 SRL, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu SC Aquaform SRL, administrata de martorul denuntator Vintilescu Mircea Alexandru", scriu anchetatorii in documentul citat.

Blaga: Deputatul Alin Trasculescu, schimbat de la sefia PDL Vrancea

De asemenea, in 6 noiembrie, Trasculescu l-ar fi determinat pe Calota sa falsifice un contract intre SC Aquaform SRL si firma lui Calota SC Maryna Exclusiv SRL, acesta fiind antedatat pentru a putea fi folosit in scopul efectuarii platii si a justificarii in evidentele contabile ale celor doua societati.

Camera Deputatilor se va reuni, luni, in sedinta de la ora 16.00, pentru a lua act de informarea ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, privind retinerea si perchezitia deputatului PDL Alin Trasculescu, a anuntat, luni, dupa Biroul Permanent, secretarul Camerei Georgian Pop.

Comisia Juridica a Camerei va avea o sedinta inaintea plenului pentru a discuta aceasta informare a ministrului Justitiei.

Citeste si: Deputatul Alin Trasculescu, acuzat de trafic de influenta, a fost eliberat

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.