Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a decarat, referitor la cazul atasatului militar la Chisinau, ca regreta incidentul, pe care il considera "mai mult un accident" si ca va cere tuturor diplomatilor romani din strainatate sa aiba comportament adecvat, intrucat nu se reprezinta pe ei, ci Romania.

"Regret profund aparitia acestei situatii, pe care o vad mai mult ca pe un accident, avand in vedere performanta profesionala a atasatului militar, asa dupa cum spun cei de la MApN si de la ambasanda noastra de la Chisinau. Pe de ala parte, exista o exigenta de comportament ireprosabil din partea reprezentantilor Romaniei in strainatate, indiferent daca vorbim de dimplomatii de cariera sau de reprezentantii altor institutii. Din punctul nostru de vedere, regulamentele sunt foarte clare. Si ceea ce noi solicitam aici in Romania ca si comportament al unor diplomati straini este firesc sa avem poate ca asteptare si solicitare si din partea reprezenantilor romani care au si o calitate diplomatica in strainatate, in special in Chisinau si in special in Republica Moldova", a afirmat, duminica, la Brasov, Titus Corlatean, transmite MEDIAFAX.

Ministrul de Externe a precizat ca in urma cu o saptamana a trimis o circulara la toate ambasadele Romaniei in strainatate privind exigentele de comportament pentru toti diplomatii, dar ca va face din nou o solicitare ca urmare a incidentului in care a fost implicat atasatul militar al Romaniei la Chisinau, colonelul Danicu Tanasa.

"Am facut si acum o saptamana o circulara, dar acum voi solicita din nou tuturor ambasadelor Romaniei din starinatate sa puna in vedere foarte clar personalului diplomatic si tehnico-administrativ sa aiba comportament adecvat in misiunile din strainatate, pentru ca acolo nu se reprezinta pe domniile lor, ci reprezinta Romania", a mai spus Corlatean.

Citeste si: [VIDEO] Angajat al Ambasadei Romaniei la Chisinau, prins baut la volan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.