Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca nu este bine ca in Romania o formatiune sau o alianta politica sa aiba peste jumatate plus unu din voturi in Parlament, deoarece este nevoie inca de un echilibru, de o reprezentare foarte echilibrata a tuturor segmentelor societatii romanesti.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX, referitor la declaratiile liderului PNL, Crin Antonescu, legate de miza alegerilor parlamentare pentru USL, ca nu crede ca romanii au uitat cum era cand un partid politic, la inceputul anilor 1990, avea majoritatea absoluta, peste doua treimi, si cand "s-au intamplat lucruri urate si nenorociri, cu consecinte foarte negative asupra evolutiei Romaniei".

"Pe mine nu ma mai surprinde nicio declaratie a lui Crin Antonescu. Am observat ca de la o vreme incoace pe domnul Antonescu il enerveaza si il deranjeaza prezenta maghiarilor in Romania, prezenta UDMR pe scena politica, dar acest lucru il caracterizeaza pe domnul Antonescu si in niciun fel pe maghiarii din Romania si pe reprezentantul legitim al maghiarilor in Romania. Nu cred ca romanii au uitat cum era cand un partid politic, la inceputul anilor 1990, avea majoritatea absoluta, peste doua treimi. Atunci s-au intamplat lucruri urate si nenorociri pentru Romania, care au avut consecinte foarte negative asupra evolutiei Romaniei. Nu este bine in aceasta regiune si nici in Romania ca o formatiune politica, ca o alianta politica, sa aiba peste jumatate plus unu din voturi in Parlament, totusi la noi inca este nevoie de un echilibru, este nevoie de o reprezentare foarte echilibrata a tuturor segmentelor societatii romanesti", a spus Kelemen.

Presedintele UDMR a avertizat ca un om politic trebuie sa se gandeasca la toate variantele care pot aparea dupa alegeri, inclusiv la faptul ca USL ar obtine sub 50 la suta din voturi.

"Doleanta lui Crin Antonescu, sa aiba peste doua treimi din Parlament, este un lucru care nu trebuie prea mult comentat, dar s-ar putea sa apara o alta situatie, cand are un pic sub 50 la suta, si atunci lucrurile se vor complica si un om politic trebuie sa se gandeasca la toate variantele posibile, care la un moment dat pot aparea pe scena politica imediat dupa alegeri", a afirmat Kelemen Hunor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.