Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat incidentul de sambata de la lansarea candidatilor USL la Sinaia privind intonarea imnului, precizand ca "n-are nicio treaba Traian din imn cu alti Traian" si ca el are putine abilitati tehnice, motiv pentru care nu se ocupa de organizare.

Potrivit MEDIAFAX, Antonescu a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza incidentul legat de intreruperea imnului national inainte sa ajunga la numele Traian, acest incident fiind similar la mai multe actiuni ale USL.

"Nu ma numar printre organizatori, am fost invitat, am remarcat si eu...Punctul meu de vedere este ca asupra imnului national nu pot exista puncte de vedere. Deci imnul national se canta in varianta intreaga, in varianta prescurtata, n-are nicio treaba Traian din imn cu alti Traiani...", a spus Antonescu.

"Avand putine abilitati tehnice in materie de sonorizare, de pus melodii, nu sunt cooptat niciodata in comitetul de organizare la aceste lucruri", a mai completat presedintele PNL.

La randul sau, primarul PNL din Sinaia, Vlad Oprea a sustinut ca este "o pura intamplare" si s-ar fi "stricat discul", prezentand scuzele organizatorilor.
Imnul national, intonat in debutul festivitatii de lansare a candidatilor USL de la Sinaia, a fost intrerupt chiar in momentul in care s-ar fi ajuns la numele Traian, incidentul starnind suprinderea si amuzamentul presedintelui PNL, Crin Antonescu, aflat in prezidiu.

In debutul manifestarii in care se lanseaza candidatura pentru alegerile parlamentare a liderului PNL Prahova, Mircea Rosca, si a actualului senator PSD, Georgica Severin, primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, i-a rugat pe cei prezenti sa se ridice in picioare pentru intonarea imnului national.

Din difuzoarele salii in care este organizat evenimentul a inceput sa se auda "Desteapta-te romane", care insa a fost intrerupt chiar inainte sa se auda numele «Traian».

Astfel, din a doua strofa a imnului s-a auzit doar : "Acum ori niciodata sa dam dovezi la lume/ Ca-n aste mani mai curge un sange de roman/ Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/Triumfator in lupte, un nume...".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.